Krenuo u Sarajevo, završio u Mostaru: Šovšić prelazi u Zrinjski
Sa Sarajevom je bio sve dogovorio, došao je i na utakmicu protiv Atalante, ali onda je, kako je ispričao za SportSport.ba, uslijedilo razočarenje

Potvrdio za SportSport.ba

Krenuo u Sarajevo, završio u Mostaru: Šovšić prelazi u Zrinjski

Iako se posljednjih dana u bh. medijima pominjao kao novi igrač FK Sarajevo, bivši mladi hrvatski reprezentativac Damir Šovšić, ipak, neće doći na Koševo.

Nogometaš koji je rođen u Goraždu je sa Sarajevom praktički sve dogovorio. Doputovao je i u bh. prijestolnicu kako bi prisustvovao utakmici protiv Atalante, ali na kraju umjesto potpisa ugovora za Šovšića je uslijedilo razočarenje poslije kojeg je odlučio otići u - Zrinjski.

"Sa Sarajevom sam bio dogovorio sve. Došao sam i na utakmicu, vjerovao sam da ću tu nastaviti karijeru, ali na kraju ispostavilo se da jedno pričaju, a drugo rade. Razočaran sam", kazao je Šovšić na početku razgovora za SportSport.ba, pa potom nastavio:

"Sve ponude iz inostranstva koje sam imao sam odbio zbog Sarajeva. Činilo mi se sve kao dobra stvar, pristao sam igrati i za manji novac, ali na kraju dočekalo me nešto što uopšte nisam dogovorio. Pitam se šta bi bilo da sam tako iz Rusije došao maksuz na pregovore, a ne iz Zagreba..."

Cijelu priču je iskoristio Zrinjski.

"Začas sam se dogovorio sa gospodinom Šulentom. Potpisat ću za Zrinjski", poručio je Šovšić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šovšić je inače ponikao upravo u Sarajevu, a zadnji angažman imao je u Poljskoj gdje je igrao za ekipu Sandecja. Još je oblačio dresove Dinama, Lokomotive, Zagreba, Hapoel Tel Aviva i Suwon Samsunga.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
g.Pasicu, u svakoj prici imaju dvije strane. Vi objavljujete samo jednu!? Od juce je prica da je trazio ugovor na pola godine!! Jeli ona tacna, trebali ste provjeriti kod druge strane.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi