Krim do 15. uzastopne titule

Prvenstvo slovenije za rukometašice

Krim do 15. uzastopne titule

Adnan Beganović

Rukometašice Krim Mercatora u finalu prvenstva Slovenije bile su bolje od Olimpije. Prvi susret dobila je Olimpija (30:28), a drugi Krim (22:20) te je zbog više golova u gostima titula pripala neprikosnovenom Krimu.

Iako niko u slovenakoj rukometnoj javnosti nije očekivao neizvjesne finalne utakmice upravo to se dogodilo. Krim je samo zahvaljujući sreći došao do 15. uzastopne titule.

Prvi susret finala rukometašice Olimpije na svom parketu su rješile u svoju korist (30:28), a u revanšu su imale napad za titulu ali ga nisu uspjele realizovati.

U revašu kod Krima najbolje su bile Lekić sa 7 i Zrnec sa 5, dok je kod Olimpije Gros sa 11 postignutih golova bila bolja od ostalih.

 


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.