Kritike su urodile plodom: Ronaldo se vraća!

Igrat će protiv Italije

Kritike su urodile plodom: Ronaldo se vraća!

Endin Čaušević

Fudbaler Juventusa, Cristiano Ronaldo, nakon Svjetskog prvenstva nije igrao u dresu selekcije Portugala, no njegov povratak očekuje se narednog mjeseca.

Ronaldo je u dogovoru sa čelnim ljutima reprezentacije Portugala donio odluku da neće nastupiti u nekoliko utakmica Lige nacija zbog čega su dobili veliki kritike. Čak je i UEFA upozorila Ronalda da ne smije na taj način izbjegavati novo takmičenje i čini se da su njihove kritike urodile plodom.

Naime, italijanski mediji objavili su jutros da će Ronaldo gotovo sigurno biti na spisku Fernanda Santosa za naredni meč Portugala koji igraju u Milanu s Italijom. Utakmica ovih selekcija igra se 17. novembra na San Siru, a čini se da će Santos nakon nekoliko mjeseci pauze moći računati na svog najboljeg igrača.

Corriere dello Sport su objavile jutros da se Ronaldo vraća u najgorem trenutku za njih, te su poručili da su ljuti na njega što je izabrao baš utakmicu protiv Italije. Ronaldo je u dresu Portugala odigrao 154 utakmice i postigao je 85 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi