Kritike za Šimunovića: Ne kažem da glumi povrede, ali...

Kolumna Krisa Boyda

Kritike za Šimunovića: Ne kažem da glumi povrede, ali...

Zbog raznoraznih povreda Celticov trener Brendan Rodgers u posljednje vrijeme ne može računati na bh. nogometaša Jozu Šimunovića. 

Budući da se u škotskom nogometu cijene borbenost i srčanost, te igrači koji igraju i s povredama, Šimunović se našao na meti kritika kolumniste "Scottish Suna" Krisa Boyda koji smatra da je reprezentativac BiH vjerovatno u strahu da se ne osramoti ako nije na 100 posto.

"Šimunović je ponovo povrijeđen, no nije riječ o prošloj povredi koja mu je stvarala probleme. Rodgers treba igrače na koje se može osloniti u seriji dolazećih teških utakmica, a Šimunović to trenutno nije. Očajnički je potreban Celticu protiv Bayerna i u Kazahstanu. Proučio sam njegovu historiju i vidio da je riječ o igraču koji se nije spreman izložiti ako nije sto posto spreman za nastup. On ima veliki talenat i može napraviti sjajnu karijeru, kada ga gledate i igrate protiv njega vrlo brzo shvatite da je riječ o igraču koji ima sve potrene karakteristike", napisao je bivši škotski reprezentativac Kris Boyd. 

U kolumni također stoji da bi Šimunović mogao izgubiti povjerenje trenera Brendana Rodgersa. 

"S njim nema problema kada igrate protiv Dundeeja ili Hiberniana, kada nije pod pritiskom. Zanima me je li spreman izložiti se nastupu u utakmicama gdje će biti na velikom ispitu. Nemojte me krivo shvatiti, ne kažem da glumi povrede, veći mi je upitnik je li u strahu da ne bude osramoćen protiv Bayerna ako nije potpuno spreman. To nije dobro za Rodgersa. On je pokazao veliku vjeru u Šimunovića kada mu je dao novi ugovor, a prema mom mišljenju nije dobio nazad koliko je trebao. Mogao bi Ropdgers vrlo brzo izgubiti strpljenje", istakao je Boyd koji je svojevremeno igrao za Glasgow Rangers. 

Povrede su također spriječile Šimunovića da upiše debi za reprezentaciju BiH čiji je član postao nedavno. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi