Kriza drma Slobodu: "Ne znam šta dalje, upitna je i naredna utakmica"

Lazarević govorio o problemima

Kriza drma Slobodu: "Ne znam šta dalje, upitna je i naredna utakmica"

S. Mlaćo

Teški dani za FK Sloboda se nastavljaju.

Naime, Tuzlaci su tek jučer odradili prvi trening pred subotnji meč sa Borcem, a razlog su neisplaćene obaveza prema njima.

Odlučili su da ipak konsoliduju redove i nastupe u subotnjem meču. Tim povodom danas je na press konferenciji govorio šef struke Mile Lazarević i prvotimac Amer Bekić.

"Očekivanja su u ovom trenutku komplikovana, ekipa je zbog finansijskih problema odlučila da ide u štrajk, sasvim opravdano. Ovaj period trebali smo iskoristili da nadogradimo ekipu fizički i taktički, drugi su to uradili i sada možemo smatrati da ekipa ide od nule. Igrači su odlučili radi navijača i kluba da igraju meč. Igramo protiv ekipe koja se vratila u Premijer ligu, koja se pojačala sa igračima iz Jelen Super lige i koja je u uzlaznoj putanji. Nadam se da ćemo zadovoljni napustiti Tušanj u subotu", kazao je trener Lazarević.

Imao je šta reći i prvotimac Almir Bekić.

"Odradili smo jučer trening, a imamo trening i danas. Borac je kvalitetna ekipa koja će doći da se nadigrava i znaju našu situaciju u klubu. Mi ćemo dati svoj maksimum i nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Ne bismo da blatimo naš obraz i obraz grada i kluba i zato izlazimo na utakmicu".

Na pitanje o finansijskim problemima Lazarević je kazao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mali dio finansijski je ispoštovan. Par igrača je dobilo stanarine i nešto sitno. Nije bilo kvalitetnog pomaka. U ovom trenutku ne znam šta će dalje biti, nakon utakmice nastavljaju se razgovori.

Stručni štab je bio saglasan sa odlukom igrača. Upozorenja, biće danas – sutra, za sedam dana, ako niko nema želje da riješi problem vjerovatno će doći u pitanje i naredna utakmica. U prvom rangu smo države, a u situaciji smo da tri mjeseca nema plata. Došlo je do granice kada je više ovo - nemoguće", jasan je bio Lazarević.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Stanley
sevap ih je ugasiti
30 9
konjnakvadrat
Ljudi nemojte se svadjat, Sloboda ni prije rata nije bila finansijski stabilna, poslije rata je bilo kesa sve do 2000/2002 kasnije nastaju problemi, slobodu je vodio ko je htio, I legende kluba i drugi hostapleri, jedno je sigurno da je napravljena greska kad su Azmira sutnuli zbog bojkota sake jada, sad je kasno za kajanje vec treba grad tuzla da se obaveze i punudi klub nekom investitoru ili privatniku, jer sramota je da jedna institucija (sad ce pojedinci da pjene) propada u nasoj dragoj Tuzli. Poz
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti