Križman pogodio u pobjedi Kopra u Italiji

Bivši član Željezničara

Križman pogodio u pobjedi Kopra u Italiji

Samir Mlaćo

Reprezentativnu pauzu nogometaši slovenskog Kopra iskoristili su za odigravanje prijateljske utakmice protiv italijanskog niželigaša Triestina Calcio (2:1).

Koper je meč započeo u sastavu: Nenezić, Gregov, J. Požrl, Pučko, Potočnik, Ibričić, Pranjić, Sever, Pekuson, Križman, Lukanović.

Već u 21. minuti Slovenci su poveli preko Sandija Križmana, hrvatskog internacionalca koji je u ovaj klub stigao iz sarajevskog Željezničara.

Zanimljivo da je Slavko Petrović, šef struke Željezničara na jednoj od nedavnih press konferencija spomenuo Križmana, te istakao da isti penzionisao, s obzirom da prema njegovim saznanjima u Koperu ne dobija minutažu.

Križman ga je očigledno odlučio demantovati, a još jedan pogodak za Koper u ovom meču postigao je Hyeok Park.

Koper je trenutno nalazi na šestom mjestu Prve lige Slovenije sa 35 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi