Derbi bez navijača: Ništa od povratka publike na tribine u Kantonu Sarajevo

Odluka Kriznog štaba KS

Derbi bez navijača: Ništa od povratka publike na tribine u Kantonu Sarajevo

E. Čaušević

Drugi dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine nastavlja se ovog vikenda utakmicama 20. kola.

Nakon više od dva mjeseca pauze Premijer liga se konačno vraća, ali sada je jasno da od povratka publike još uvijek neće biti ništa barem za klubove iz Kantona Sarajevo.

Naime, Krizni štab Kantona Sarajevo danas je saopštio nove odluke i pooštrio mjere zbog koronavirusa.

Jedan dio tiče se i sportskih dešavanja, te je jasno saopšteno da u KS nema ništa od povratka publike na tribine.

"Naređuje se organizovanje takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo", navodi se u saopštenju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ova Naredba stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 25.02.2021. godine, do isteka roka od 14 dana.

Također, bez obzira na odluke pojedinih kantonalnih štabova Premijer liga će se igrati bez prisustva publike jer su iz Saveza od početka pandemije u kontaktu s entitetskim štabovima i na osnovu njihovih odluka se ravnaju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

velezovac
Svakako se nema šta vidjeti... zdravlje na prvom mjestu... Covid nije šala... svaka čast za odluku... ipak neko razmislja glavom..
1 16
bananko
Al zato u restoran bosna svi da gledamo derbi
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi