Krka iznenadila Banvit

Krka iznenadila Banvit

Midhat Šljivak

Nakon što su tokom vikenda poraženi u finalu Kupa Turske košarkaši Banvita su večeras kiksali i u Novom Mestu protiv Krke koja je u 5. kolo Eurocupa slavila pobjedu rezultatom 78:73.

Nakon prvih dvadeset minuta utakmica je bila u potpunosti izjednačena. Na poluvrijeme su domaći košarkaši otišli sa dva poena prednosti 42:40, no u trećem periodu turski tim igra nešto bolje.

Dobivaju ovaj period sa šest poena razlike 17:11, da bi u posljednih deset minuta ušli sa četiri poena prednosti 57:53.

Zadnji period donosi fenomenalnu igru Krke. Slovenski prvak je dominirao u svim aspektima igre, a ovaj dio igre riješili su u svoju korist rezultatom 25:16, te su sasvim zasluženo slavili u ovom susretu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Jure Balažić sa 23 poena, dok je kod gostiju američki dvojac Williams-Hammonds ubacio po 14 poena, dok je reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Bajramović ubacio 8 poena u ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.