Krka novi prvak Slovenije!

Košarkaško prvenstvo Slovenije

Krka novi prvak Slovenije!

Košarkaši Krke iz Novog Mesta novi su prvaci Slovenije. U petoj, odlučujućoj, utakmici momčad iz Novog Mesta je večeras slavila protiv Olimpije u Ljubljani sa 87:79 i sa 3-2 dobila seriju.

Krka je utakmicu dobila u prvom poluvremenu nakon kojeg je vodila sa 45:25. Krka je u drugoj četvrtini postigla jednak broj poena koliko je Olimpija ubacila za cijelo poluvrijeme. Olimpija je u drugom poluvremenu samo uspijela smanjiti raziliku, ali ništa više od toga.

Krku je do pobjede predvodio Davor Marcelić sa 24 poena, Smiljan Pavič je dodao 14 poena i 17 skokova, dok je 14 poena i dodao bh. reprezentativac Goran Ikonić. Sašo Ožbolt je kod Olimpije bio najbolji sa 22 poena, a odličnu partiju je pružio i Edin Bavčić, koji je upisao 12 poena i 9 skokova.

Interesantno da je Krka od tri dobivene utakmice dvije dobila u Ljubljani. Ovo je bila posljednja utakmica koja je odigrana u Tivoliju, jer Olimpija od naredne sezone seli u novu dvoranu. Olimpija i Krka će naredne sezone igrati u NLB ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti