Kroos: Klinsmann je najgori trener s kojim sam radio

Nijemac otvorio dušu

Kroos: Klinsmann je najgori trener s kojim sam radio

Njemački reprezentativac i fudbaler Real Madrida Toni Kroos u izjavi za njemačke medije dao sud o svim trenerima koji su ga do sada trenirali.

Iako ima tek 25 godina, Kroos je u karijeri sarađivao sa brojnim trenerima svjetske klase. O svima ima pozitivno mišljenje, osim o Jurgenu Klinsmannu.

"Dok je Klinsmann vodio Bayern, lično mi je nedostajalo svega, počev od ideje u igri, adekvatne komunikacije i rezultatskog uspjeha. Mnogo puta sam čuo da je Klinsmann jedan od najzaslužnijih za ovo što je postala njemačka reprezentacija, ali mislim da to nije istina", iskren je bio Kroos, koji je potom prokomentarisao ostale:

"Za Ancelottijem su svi žalili u Realu, a Guardiola je najbolji trener na svijetu što se tiče analize protivnika. Heynckesa volim jer je njegovo fudbalsko znanje nevjerovatno".

Interesantno, Kroos nije rekao ništa o Louisu Van Gaalu, sadašnjem treneru Manchester Uniteda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije