Krpić i Husejinović za pobjedu Sarajeva

Zrinjski pao na Koševu

Krpić i Husejinović za pobjedu Sarajeva

Sarajevo je u posljednjem susretu 26. kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine golovima Krpića i Husejinovića došlo do pobjede 2:0 nad Zrinjskim.

Nakon što je prvih 40 minuta utakmice na Koševu uglavnom proteklo u jalovim napadima Sarajeva i pokušajima kontranapada Zrinjskog, posljednjih pet minuta prvog poluvremena je u potpunosti pripalo domaćim fudbalerima.

 

Najbolji pojedinac večerašnjeg susreta Said Husejinović prvo je u 41. minuti uposlio Sulejmana Krpića, koji pogađa mrežu Igora Melhera za vodstvo domaćih, na oduševljenje gledalaca na našem najvećem stadionu.

 

Četiri minute kasnije, Husejinović je uzeo loptu, prešao dvojicu odbrambenih igrača Zrinjskog i potom zakucao loptu iza leđa Melhera, a pri rezultatu od 2:0 za Sarajevo se i otišlo na odmor.

 

U nastaku je tempo igre prilično opao, iako su igrači obje ekipe stvorili po nekoliko dobrih prilika. Nakon zaostatka od dva gola iz prvih 45 minuta utakmice, Zrinjski se otvorio, te preko Bekića u nekoliko navrata zaprijetio golu Adija Adilovića, ali promjene rezultata više nije bilo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.