Krpić i Zajmović slomili otpor čvrstih Ukrajinaca u posljednjoj provjeri FK Željezničar
Željezničar je otpor protivnika slomio u posljednjih deset minuta: Plavi se iz Antalije vraćaju s dvije pobjede, remijem i porazom

Pripreme u Antaliji

Krpić i Zajmović slomili otpor čvrstih Ukrajinaca u posljednjoj provjeri FK Željezničar

E. Škorić, foto: E. Haračić

U posljednjoj provjeri u Antaliji FK Željezničar je sa 2:1 savladao ukrajinsku Oleksandriyu.

Bila je ovo četvrta provjera Plavih u Antaliji i druga uspješna (jednom su remizirali, a jednom je kombinirani tim izgubio). Ekspedicija Željezničara već sutra se vraća u Sarajevo i do početka drugog dijela sezone imat će još generalku sa Olimpikom. Proljetni dio šampionata počinje gostovanjem u Bijeljini.

Prvi su na večerašnjem meču zaprijetili Ukrajinci, a udarac Sitala sa 18 metara brani Kjosevski dobrom paradom. Već u narednoj minuti Myktytsey šutira s vrha šesnaesterca, a Kjosevski sigurno hvata loptu.

Odmah nakon toga prijeti i Željezničar. Krpić je šutirao glavom, ali bez problema je odbranio golman Oleksandriye. Potom je Zec u 13. minuti nakon jedne dobre kontre šutirao iznad gola.

Ramović je također dobro pucao u 28. minuti, no lopta je također otišla preko gola. Veselinović je poslije dobrog prodora po desnoj strani u 33. minuti iskosa gađao, ali se zatresao samo vanjski dio mreže Ukrajinaca.

Četiri minute kasnije Stevanović je pucao iz daljine, ravno u ruke Yuriija. Do kraja prvog dijela bilježimo još šansu Krpića, no lopta odlazi pored gola, u korner, iz kojeg nije bilo opasnosti. 

Prvi je u nastavku zaprijetio Željo, ali udarac Asima Zeca nije stvorio previše problema golmanu Oleksandriye. Dobru šansu imali su igrači Oleksandriye u 53. minuti, kada je na ubačaj s desne strane Banada glavom loptu usmjerio ka golu, a ona otišla tik pored lijeve stative Kjosevskog.

Živost je u igru Želje malo unio i Mustafa Mujezinović koji je ušao u 63. minuti i ubrzo se našao u prilici, ali je izblokiran. U 67. minuti Dedechko je tukao ka golu Plavih, nije to bilo loše, no lopta je otišla pored gola. 

U 71. minuti novi udarac Mujezinovića, bez opasnosti po gol Oleksandriye, a u 73. minuti, nakon ubačaja iz kornera, Sipović je bio u skoku i malo je nedostajalo da na najbolji način zahvati loptu, što bi bez dileme završilo u mreži Ukrajinaca.

Željo je u 80. poveo. Plavi su došli do pogotka preko kapitena Sulejmana Krpića nakon asistencije Zeca koji je ubacio loptu s lijeve strane. Samo 30-ak sekundi ranije Kjosevski je spasio čist gol za Oleksandriyu. 

U 86. minuti bravura rezerviste Zajmovića. Nakon sjajnog soloprodora zakucao je loptu u mrežu udarcem iskosa s lijeve strane. U samoj završnici Ukrajinci su ublažili poraz i postigli su gol za 2:1.

U Antaliji je Željezničar odigrao 2:2 sa Škendijom, potom je s 2:0 pobijedio ukrajinsku Vorsklu, kombinovani tim Plavih je poražen s 1:0 od ruskoj Sočija i danas se sve završilo trijumfom nad Oleksandriyom.

Željezničar - Oleksandriya 2:1 (Krpić 80, Zajmović 86/ Ustymenko 90)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Kjosevski - Stevanović, Bogičević, Sipović, Pavić (od 75. Stanić)- Hajdarević, Šabanadžović - A. Zec, Ramović (Zajmović), Veselinović (Mujezinović od 63. minute) - Krpić.

Oleksandriya: Yurii - Mykytsey, Kovalets, Poliarus, Zaporohzan, Luchkevich, Sitalo, Shendrik, Grechishkin, Banada, Dedechko.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kemoo
Ajmo uhljupi pitarski pokažite svoje komplekse
0 23
Zvatic
Bice te glavni u ligi za opstanak.
20 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi