Krpić je zabio dva gola u derbiju, ali nije odmakao

Lista strijelaca Premijer lige

Krpić je zabio dva gola u derbiju, ali nije odmakao

A. Čaušević

Situacija na listi strijelaca poslije sedmog kola Premijer lige je manje-više nepromijenjena. 

Sulejman Krpić je i dalje prvi golgeter prvenstva. Kapiten Željezničara je zabio dva gola Sarajevu, ali intersantno nije se previše odmakao svojim pratiteljima.

Krpić sada ima sedam golova, odnosno prosjek od postignutog gola po meču. U stopu ga prati Vojo Ubiparip koji je također bio dvostruki strijelac u derbiju sa Slobodom te sada ima šest golova.

Na trećem mjestu osamio se Stojan Vranješ koji je u pobjedi Borca nad Čelikom smjestio dvije lopte u mrežu gostiju iz Zenice te stigao do svog četvrtog i petog gola u sezoni.

Po četiri gola na svom kontu imaju po dvojica igrača Radnika Velibor Đurić i Dejan Maksimović.

Nakon sedam odigranih kola protivničke mreže u tri navrata su tresli Anel Hebibović iz Sarajeva i Toni Jović iz Širokog Brijega.

Lista strijelaca:

Sulejman Krpić - 7 golova

Vojo Ubiparip - 6 golova 

Stojan Vranješ - 5 golova

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velibor Đurić, Dejan Maksimović - 4 gola 

Anel Hebibović, Toni Jović - 3 gola

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi