Krpić uzvraća udarac
"Slučaju Krpić" ne nazire se kraj. Sloboda ima sve crno na bijelo, no Krpić tvrdi da se radi o falsifikovanju. Ko je u pravu, odlučit će nadležna tijela Fudbalskog saveza BiH.

Nakon što su objavljeni sporazum i profesionalni ugovor

Krpić uzvraća udarac

A. Beganović

Iskusni napadač Sulejman Krpić bez obzira kako se riješi slučaj koji u posljednjih nekoliko dana privlači mnogo pažnje bosanskohercegovačke javnosti, vjerovatno neće više nastupati za Slobodu.

Teško je vjerovati da nakon svega "zaraćene strane" mnogo pronaći zajednički jezik, a o sudbini iskusnog napadača najvjerovatnije će odlučivati nadležna tijela Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Krpić tvrdi da je slobodan igrač, dok pak iz Slobode tvrde suprotno te su svoje tvrdnje dokumentovali međusobnim sporazumom i ugovorom o radu sa Krpićem koje je juče SportSport.ba objavio i ako je suditi po njima, iz Slobode su u pravu.

Međutim, Krpić danas za SportSport.ba kaže da su iz tuzlanskog kluba pokušali falsifikovati ugovore i da je u ovom sporu spreman ići do kraja, ma šta to značilo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Istina je da sam 19. jula 2017. potpisao profesionalni ugovor koji se nije mogao ovjeriti od strane Saveza, a nakon toga mi je Upravni odbor na čelu sa Senadom Mujkanovićem ponudio amaterski ugovor koji sam potpisao 26. jula i tako sam stekao pravo nastupa za Slobodu. Dakle, slobodan sam igrač, a radi kluba ću dokazati mnoge nečasne radnje", istakao je Krpić za SportSport.ba.

"Nisam mislio ići ovoliko daleko, no sad sam još jači i dokazat ću nadležnim institucijama da su iz Slobode pokušali falsifikovati ugovore. Neko će morati odgovarati, to je krivično djelo", zaključio je Krpić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi