Krstajić: Dio javnosti je požurio s kritikama
Foto: FSS

Srbija slavila protiv Nigerije

Krstajić: Dio javnosti je požurio s kritikama

Fudbalska reprezentacija Srbije jučer je u Londonu u okviru priprema za Svjetsko prvenstvo u Rusiji porazila Nigeriju rezultatom 2:0.

Selekcija koju vodi predsjednik Radnika Mladen Krstajić je mogla i ubjedljivije slaviti, budući da je Orlovima u prvom poluvremenu poništen čisti gol, no i ovakav rezultat zasigurno im je drag.

Krstajić je nakon utakmice izjavio da je Srbija na dobrom putu da uradi važan posao pred nastup na planetarnoj smotri.

"Čestitao bih igračima na pobjedi i ostvarenom učinku. Na pristupu, angažovanosti, odgovornosti i disciplini u igri. Od prvog minuta smo imali koncentraciju, kontrolisali dešavanja na terenu. Pobjeda je mogla biti i ubjedljivija, ali važno je kako smo funkcionisali", izjavio je Krstajić, pa se osvrnuo na prošli meč.

"Ostaje mali žal zbog rezultata protiv Maroka, ali ovaj meč je pokazao da je dio javnosti malo požurio sa kritikama. Onda kada je teško momci su pokazali karakter, samo potvrdili da je u reprezentaciji odlična atmosfera. Idemo dalje, pred nama je važan posao."

Podsjetimo, u pobjedi Srbije nad Nigerijom golove je postigao Aleksandar Mitrović koji nastupa za engleski Fulham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi