Mile Svilar sam sebe eliminisao: Nisi odlučio, nećeš ni braniti!
Mladi golman važi za ogromnog talenta. Još uvijek međutim nije odlučio za koji nacionalni tim će da brani (Foto: EPA)

Belgijanci ga nisu zvali

Mile Svilar sam sebe eliminisao: Nisi odlučio, nećeš ni braniti!

M. Šljivak

Golman Benfice Mile Svilar (19) neće braniti za selekciju Belgije na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Ovaj 19-godišnjak prošao je omladinske selekcije Belgije, ali s obzirom na korijene ima pravo nastupa za Srbiju.

Nedavno je sa njim pregovore obavio direktor Fudbalskog saveza Srbije Zoran Filipović, ali je Svilar rekao "ne" Orlovima i odlučio je da sačeka poziv Belgije.

Međutim, danas je stigao pravi šok za mladog golmana. Belgijanci su odlučili da ga ne pozovu u mladu reprezentaciju za predstojeće prvenstvo Evrope.

Odluku je obrazložio trener golmana, legendarni Filip De Wilde.

"Pitao sam ga ranije da li želi igrati za Belgiji ili Srbiju. Rekao je da još nije siguran. Nakon toga sam mu saopštio da ne računamo na njega. Nećemo ga zvati za Evropsko prvenstvo, a razmislićemo za budućnost. Odluku je prihvatio", rekao je De Wilde.

Tako će Svilar morati brzo da odluči čiji poziv će prihvatit, jer niko nema namjeru da previše čeka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi