Krstajić: Utakmica protiv Švicarske nas je sasjekla, ali čestitam mojim igračima

Selektor Srbije nakon poraza od Brazila

Krstajić: Utakmica protiv Švicarske nas je sasjekla, ali čestitam mojim igračima

Srbija nije uspjela napraviti senzaciju u posljednjem kolu grupne faze Mundijala. Trebala je "Orlovima" pobjeda protiv Brazila uz povoljan rezultat iz meča Švicarska - Kostarika. Ipak, Brazil je bio prejak i slavio pobjedu od 2:0.

Ipak, nakon utakmice selektor Srbije Mladen Krstajić nije imao šta zamjeriti svojim igračima.

"Sve tri utakmice smo igrali dobro i kvalitetno. U nekim momentima smo bili bolji od protivnika, ali to je fudbal. Možda nas je ta druga utakmica protiv Švicarske sasjekla i bilo je teško igrati protiv Brazila... Moram da se zahvalim igračima na saradnji koji smo imali posljednjih mjesec dana. Bili su nevjerovatni. Nakon tako teških sezona su odigrali dobro i mogu da budu ponosni. Došli smo da se pokažemo u što boljem svjetlu jer osam godina nismo bili na Mundijalima. Momci su dali svoj maksimum, ali ima situacija gdje smo mogli bolje. Želim još jednom ponoviti da su dali sve od sebe i na tome im se zahvaljujem", istakao je Krstajić, pa se osvrnuo na utakmicu s Brazilom:

"Želim da čestitam Brazilu na plasmanu, ali i svojim igračima na zalaganju, odnosu i borbenosti protiv velikog protivnika. Oni su velesila, ali u svakoj utakmici postoje dobri periodi na obje strane, imali smo dobre periode kod 0:0 i 0:1, ali nismo uspjeli iskoristiti prilike".

Top Komentari

Kai Kaii
hahahahahaha istorija se ponavljs kosovo polje izgibili bitku slave , evo opet slava izgubljenu bitku
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi