Krstajiću novi mandat u FK Radnik, postavio i uslov

Održana sjednica Skupštine kluba

Krstajiću novi mandat u FK Radnik, postavio i uslov

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić i u narednom periodu će se voditi kao prvi čovjek Radnika.

U proteklom periodu Krstajić je sa saradnicima ostvario značajne sportske i poslovne rezultate, a kako mu je nedavno istekao četverogodišnji mandat, bilo je pitanje hoće li zadržati predsjedničku palicu.

Na održanoj sjednici Skupštine na kraju je Krstajić dobio povjerenje delegata za novi mandat, a prihvatajući ga, svoj ostanak u klubu je uslovio ispunjenjem obećanja Gradske uprave da do kraja godine instalira reflektore i izgradi teren sa vještačkom travom na Gradskom stadionu koji je u nadležnosti grada ili će se, u suprotnom, kompletan Upravni odbor povući.

Krstajić je podnoseći izvještaj naveo da su izmirena dugovanja i da preuzima svu odgovornost na sebe ukoliko se utvrdi bilo kakva neregularnost u poslovanju, a naveo je i da članovi Upravnog odbora lična sredstva koja pozajmljuju za normalno funkcionisanje kluba izmiruju po ostvarenim transferima. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Skupštini je donesena i odluka o izmjenama Statuta, prema kojima će ubuduće najviši organ kluba činiti 21, umjesto dosadašnjih 31 delegata, dok će Upravni odbor brojati sedam umjesto 13 članova.

Za protekle četiri godine Radnik je pod vodstvom Krstajića napravio veliki posao. Ekipa je osvajala trofeje u Kupu RS i BiH, te izborila historijski plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a uz to klub pozicionira kao jedan od najstabilnijih u Premijer ligi BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti