Krstanović strijelac u porazu Lokomotive

HNL, 26. kolo:

Krstanović strijelac u porazu Lokomotive

Današnji program Hrvatske nogometne lige (HNL) započeo je utakmicom u Kranjčevićevoj između Lokomotive i Intera.

Samo odigravanje utakmice bilo je pod upitnikom, jer zbog velike količine padavina teren nije bio u optimalnom stanju, no na insistiranje gostiju iz Zaprešića sudac Strukan je odlučio da se odigra susret. Više razloga za slavlje na kraju je imao upravo zaprešićki tim, koji je slavio rezultatom 3:2.

Po teškom terenu za igru Lokomotiva je na startu utakmice dominirala, pa tako već nakon 13 minuta igre dolazi do prednosti. Za vodstvo Lokosa je pogodio Denis Kolinger, da bi u 42. minuti na 2:0 povisio bh. napadač Ivan Krstanović. Prije nego što se otišlo na odmor gosti su uspjeli uspjeli smanjiti prednost golom iz penala, a siguran realizator najstrožije kazne bio je Komnen Andrić.

U drugom poluvremenu gosti su uspjeli doći do potpunog preokreta. Najprije je u 62. minuti pogodio ponovo Komnen Andrić, da bi deset minuta prije kraja Datković nespretno poslao loptu u svoju mrežu za konačnih 3:2 u korist Intera.

Nakon ovog poraza Lokomotiva je na sedmoj pozicij iu hrvatskom šampionatu sa 27 osvojenih bodova, dok je Inter na poziciji iznad sa jednim više.

HNL, 26. kolo:

Lokomotiva - Inter Zaprešić 2:3

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi