Krstanović suspendovan zbog "bosanskog grba" Armadi

Kekova reakcija

Krstanović suspendovan zbog "bosanskog grba" Armadi

Fudbaleri Rijeke poraženi su ovoga vikenda na gostovanju u Zadru sa minimalnih 1:0, a strijelac jedinog gola bio je nekadašnji bh. reprezentativac Mirko Hrgović. 

Nakon zadarskog poraza trener Rijeke Matjaž Kek našao se u razgovoru s navijačima Armade ispod tribine na kojoj su bili smješteni, a tema razgovora navodno je bio napadač Ivan Krstanović.

Nakon promašene prilike u finišu utakmice, pripadnici Armade "počastili" su ga s nekoliko pogrdnih riječi, uobičajenih za takve frustrirajuće trenutke, a reakcija fudbalera rođenog u BiH nije bila primjerena. Nezadovoljni ali i ljuti navijači Rijeke odgovor su odlučili potražiti kod svog miljenika, trenera Keka. Nakon kojeg je Kek Krstanovića do daljnjega udaljio iz prve ekipe.

Krstanović je Armadi pokazao "bosanski grb" i uz to neprilično gestikulirao prema najvjernijim navijačima kluba s Kantride.

"Kada bi svi na takve stvari reagirali onda bi došlo do haosa. Normalno da su navijači dio priče i kluba i to treba poštivati. To nije način, dobacivanja će uvijek biti", rekao je Kek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.