Velkoski i FK Sarajevo ušli u historiju Premijer lige

Veliki uspjeh

Velkoski i FK Sarajevo ušli u historiju Premijer lige

A. Čaušević

Premijer liga BiH se ne može pohvaliti s velikim brojem stranaca koji redovno igraju za nacionalni tim svoje zemlje. 

Među standardnim reprezentativcima posljednjih mjeseci nalazi se Krste Velkoski koji se redovno odaziva pozivu selektora Sjeverne Makedonije.

Kapiten Sarajeva je prije nekoliko dana uspio ispisati i historiju Premijer lige.

Naime, Velkoski je postao prvi stranac koji je iz Premijer lige uspio izboriti plasman na jedno veliko fudbalsko takmičenje, u ovom slučaju Evropsko prvenstvo.

Sjeverna Makedonija je u finalu baraža pobijedila Gruziju s 0:1, Velkoski je pozvan za taj meč, ali nije bio u mogućnosti da pomogne svojim saigračima jer je pozitivan na koronavirus.

Evropsko prvenstvo igrat će se u junu i julu, a Makedonci su završili u grupi C zajedno s Austrijom, Nizozemskom i Ukrajinom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostaje da se vidi da li će se Velkoski naći na spisku putnika Igora Angelovskog za završnu smotru najboljih selekcija Evrope.

Inače, od bh. fudbalera koji su iz Premijer lige uspjeli otići na jedno veliko takmičenje izdvaja se samo Asmir Avdukić koji je kao golman Borca bio član bh. reprezentacije na Mundijalu 2014. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Bravo Krste bravo Uprava Sarajeva. Zadnje godine predanog rada se pocinju isplacivati lagano i sigurno!
8 1
Realist
A Ratko Dujkovic
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije