Krstić: Samo ne SAD

Kapiten Srbije od sutra ponovo u pogonu

Krstić: Samo ne SAD

Kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić zbog kazne od tri utakmice neigranja zbog tuče na utakmici protiv Grčke na Acropolis kupu, prve tri utakmice na Mundobasketu ogledao je sa tribina, a sutra će prvi put biti na parketu.

"Nisam vjerovao da je toliko teško da sjedim na tribinama i gledam one sa kojima bi trebalo da sam na terenu. Teodosić i ja smo teško podnijeli, ali konačno je završeno. Ne želim da se sjećam noćne more. Ali, nisam u depresiji. Najgore je bilo kada sam saznao za kaznu. Kasnije sam se smirio i čekao, u potpunoj psihičkj ravnoteži", kaže Krstić za Večernje novosti.

Krstić kaže da je poraz od Njemačke bio nepotreban, ali da je najbitnije da se dobije jedna od preostale dvije utakmice protiv Australije ili Argentine, ali idealno bi bilo kada bi se slavilo u obje te utakmice.

"Nije nam bio „potreban" poraz od Njemačke, ali i to se dešava. Poslije utakmice sam ušao u svlačionicu i rekao momcima da se zapravo ništa nije promijenilo, ni sa porazom, ni sa eventualnom pobjedom. Mi moramo svakako da dobijemo jednu od dvije najteže utakmice, Australiju ili Argentinu, idealno obje".

Naravno, razlog zašto je Krstić mislio da se treba dobiti jedna ili čak obje, je činjenica da bi u lsučaju oba poraza Srbija u osmini finala za protivnika imala SAD, reprezentaciju koju mnogi vide nepobjedivom, ali Brazil je sinoć bio veoma blizu.

"Ne smijemo da budemo četvrti u grupi, jer mogao bih da se kladim u milion dolara da bismo naletjeli na Amerikance. A da li ćemo biti prvi, drugi ili treći u grupi, mislim da ne bi imalo tako drastične posljedice, skoro da nema razlike", rekao je Krstić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.