Krstić: Živim za ovu utakmicu

Krstić: Živim za ovu utakmicu

U osmini finala Mundobasketa smo imali priliku gledati reprizu finala sa prošlog SP-a između Španije i Grčke, a danas u četvrtfinalu gledamo reprizu finala Eurobasketa od prošle godine između Srbije i Španije.

Pred veliki obračun Španaca i Srba atmosfera u oba tabora je odlična. Iako je posljednjih dana kod obje reprezentacije bilo problema sa povredama, to nije poremetilo atmosferu. Kod Španaca nisu trenirali Marc Gasol, Felipe Reyes i Jorge Garbajosa, a kod Srba Stefan Marković i Marko Kešelj.

Nakon utakmice između Srbije i Grčke uoči početka Mundobasketa, kada se desila ona velika tuča, jedan od zagovarača da se kazne igrači Srbije bio je selektor Španije Sergio Scariolo. Zbog toga kapiten Srbije Nenand Krstić ima poseban motiv da igra protiv Španije.

"Ne bih želio da komentiram tu izjavu, to je njegova stvar. Znam samo da sam ja mnogo više želio Španiju u četvrtfinalu. Živim za ovu utakmicu i znam da će svi ostaviti srce na terenu a ja još i više. Očekujem da mi poslije meča čestitaju", kaže centar Srbije i Oklahome, a Novica Veličković dodaje:

"Moramo da igramo jako i da vjerujemo u pobjedu. Poređenje sa prošlom godinom ne služi ničemu, bilo pa prošlo. Svaka utakmica je nova priča, na nama je da pružimo maksimum i, ako tako bude, možemo u polufinale", optimista je krilni centar Reala.

Sergio Scariolo je svjestan da njegova reprezentacija ne igra na razini koja se očekuje od njih, svjestan je i činjenice da je Srbija iskusnija za godinu dana i da je to sada mnogo bolja i uigranija reprezentacija u odnosu na finale iz Katowica lani.

"Srbija je mnogo bolja nego prošle godine. To je kvalitetna ekipa, imaju odličan vanjski šut, dugu klupu i spremni su za igru na najvišem nivou. Znamo kakav je njihov sistem i poznajemo njihove igrače, ali i mi i oni smo sada drugi timovi. Sada je drugačije nego u Poljskoj. Očekujem veoma neizvjesnu utakmicu, koja će biti rješena u finišu", rekao je Scariolo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.