Krunić matirao Rahimića za 1. mjesto
Krunić je Akinfeeva savladao u 49. minuti za 2:0

Rusija, 12. kolo

Krunić matirao Rahimića za 1. mjesto

Branislav Krunić, povremeni fudbalski A reprezentativac BiH postigao je ovosezonski prvijenac u dresu Moskve. U gradskom derbiju protiv CSKA Moskva, Krunićeva ekipa slavila je pobjedu rezultatom 2:0, a sa nova tri boda preuzeli su lidersku poziciju.

Domaći su u vodstvo došli već u četvrtoj minutu kada je mrežu Akinfeeva zatresao Samedov. Za goste je bila kobna i četvrta minuta drugog poluvremena. Naime, naš internacionalac u 49. minuti pogodio je, za kasnije će se ispostaviti konačnih 2:0.

Krunić je igru napustio u 90. minut, uz gromoglasan aplauz sa tribina. Elvir Rahimić u dresu CSKA poraz od Moskve odgledao je s klupe za rezervne igrače.
Pobjedu u 12. kolu ruskog šampionata slavio je i Marko Topić. Njegov Saturn je na domaćem terenu savladao Lokomotiv rezultatom 2:0, a naš internacionalac odigrao je posljednjih 15 minuta utakmice, obzirom da je u igru ušao u 75. minuti umjesto Kiričenka.  
 
Nakon nepotpunog 12. kola u vodstvu je Moskva sa 23 boda, a ekipa našeg Krunića ima dva boda više od Rubina, ali i utakmicu više. CSKA je na 6. mjestu sa 19 bodova, a Saturn zauzima 12. poziciju sa 13 osvojenih bodova. Na posljednjem mjestu je Himki za koji nastupaju naši Dragan Blatnjak i Vule Trivunović sa samo četiri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.