Krunić pred Sarajevo: Najbolje bi bilo da ih napadnemo...

Borac sutra na Koševu

Krunić pred Sarajevo: Najbolje bi bilo da ih napadnemo...

Edmir Škorić

U srijedu se igra 10. kolo Premijer lige BiH, a jedan od zanimljivijih duela odigraće Sarajevo i Borac na Koševu.

Aktuelni prvak i osvajač Kupa BiH u maloj je rezultatskoj krizi i ima imperativ pobjede, ali i Borac se nešto pita u ovom meču.

O sutrašnjem derbiju govorio je i trener Borca Branislav Krunić na današnjoj press konferenciji.

"Sarajevo je kvalitetna ekipa, osvajač duple krune, neprikosnoveni su na domaćem terenu, dok na strani imaju određenih problema. Odlazimo na 'Koševo' ekipi koja nije da nije ranjiva, ali teško u ovom trenutku možemo prijetiti Sarajevu. Oni su favoriti. Ali, imamo i mi kvalitetnih igrača. Možemo ih iznenaditi i imamo pravo da se nadamo dobrom rezultatu", poručio je trener Borca Branislav Krunić u najavi gostovanja Sarajevu.

Borac u Sarajevo putuje bez Siniše Dujakovića koji ima tri žuta kartona, pa će odraditi suspenziju sutra.

"Privikavamo se na ritam srijeda-subota. Neće biti nekih većih izmjena u sastavu u odnosu na prethodni meč. Imamo određenih kadrovskih problema, Dujaković je prikupio tri žuta kartona, ima igrača koje muči grip, a od ranije su odsutni Aleksandar Subić i Dejan Bosančić", istakao je trener "crveno-plavih".

Kako protiv Sarajeva?

"Najbolje bi bilo da ih napadnemo, ali treba procijeniti da li mi to možemo na 'Koševu'. Oni vole kada se protivnik brani, kada se spusti bliže golu, jer imaju mnogo kvalitetnih pojedinaca koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu. Ako budu stajali blizu našeg gola, sigurno ćemo imati problema. Cilj je da ih odvučemo što dalje od našeg gola, jer tako stalno igramo u gostima".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Defanzivac Borca Denis Čomor nada se dobrom rezultatu.

"Čeka nas zahtjevna utakmica. Nadam se da će teren biti dobar i da ćemo imati sve preduslove za kvalitetnu utakmicu, koja će opravdati epitet derbija. Vjerujem da se u Banjaluku možemo vratiti sa pozitivnim rezultatom", rekao je Čomor.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi