Krunić se zahvalio Borcu na ponudi
Foto: EPA

Ne želi napustiti trenutni tim

Krunić se zahvalio Borcu na ponudi

Potraga za novim trenerom u FK Borac ovih dana uveliko traje. Nakon odlaska Vuleta Trivunovića pozicija šefa stručnog štaba novog premijerligaša je ostala upražnjena, a uz Velimira Stonića i Željka Vranješa, u užem krugu kandidata našao se i nekadašnji bh. reprezentativac Branislav Krunić. 

Krunić je trenutno trener banjalučkog Željezničara i s ovim klubom je izborio promociju u Prvu ligu Republike Srpske. U Borcu su u Kruniću vidjeli čovjeka koji može odgovoriti klupskim zahtjevima, međutim, čini se, da od njegovog povratka na Gradski stadion neće biti ništa. Barem ne u ulozi trenera. 

"Ne želim da napustim Željezničar Sport Team iz razloga što smo se sve ove godine borili da dođemo do ove pozicije u kojoj smo sad. Ne bi bilo korektno da napustim sada momke koji igraju tu", kazao je Krunić za SportSport.ba, dodavši:

"Borac je stvarno bio korektan i postoji mogućnost da napravimo saradnju, tačnije da postanem šef omladinskog pogona kluba, a uz to da i dalje vodim Željezničar. Stalno smo u kontaktu. Bili su pregovori i bit će ih još sigurno."

Svojevremeno kao fudbaler Krunić je napravio bogatu internacionalnu karijeru. Najviše se zadržao u Rusiji, gdje je igrao za Dinamo Bryansk, Moskvu i Tom Tomsk, a još je bio član Volyna iz Ukrajine, Olimpije, Borca i Leotara u kojem je i napravio prve korake. 

U dresu reprezentacije BiH prvi put Krunić je nastupio 2002. godine i zabilježio je ukupno sedam nastupa. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi