Krupa sa manjim proračunom, ali i sa mnogo optimizma u borbu za ostanak u eliti

Krupa sa manjim proračunom, ali i sa mnogo optimizma u borbu za ostanak u eliti

A. Beganović

Nakon zimske pauze za vikend se nastavlja takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a osim za izlazak u Evropu, velika borba vodit će se i za očuvanje premijerligaškog statusa.

Trenutno su najugroženiji Olimpik, Krupa i Radnik iz Bijeljine, a već prvo kolo nastavka ponudit će i odgovore na pitanja kako su se pomenuti klubovi pripremili za nastavak sezone.

Krupa će gostovati u Mostaru gdje će odmjeriti snage sa Zrinjskim, a uoči ovog meča za SportSport.ba je govorio šef struke pomenutog kluba Vladimir Ilić.

"Idemo na noge jednoj od tri najbolje ekipe u Premijer ligi, iako stanje na tabeli to ne govori. Kako ćemo igrati? Ne bih mnogo o tome trošio riječi, sigurno je da u Mostar ne idemo sa bijelom zastavom. Krupa u Mostaru nikada nije osvojila bodove, pa je možda došlo vrijeme i da se ta negativna tradicija prekine", istakao je Ilić.

Zadoovljan je mladi strateg Krupe sa odrađenim na pripremama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dobro smo radili, tako da mogu biti zadovoljan. Momci su ispoštovali sve što se od njih tražilo, a i u prijateljskim mečevima smo uglavnom dobro igrali. Kažu i oni koji su nas gledali da dobro djelujemo", govori Ilić, a na konstataciju da je klub igrački "siromašniji" nego u prvom dijelu sezone govori:

"Tako je, morali smo smanjti troškove. Jednostavno, pandemija je uticala na sve, pa tako i na nas. Otišlo je 13 fudbalera, a stigla su petorica. No, to ne znači da smo se predali, naprotiv. Optimistični smo i vjerujemo da možemo ostvariti naš cilj".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti