Krupa dočekuje šampiona: Zašto ne bismo pobijedili?

Konferencija za medije pred meč sa Sarajevom

Krupa dočekuje šampiona: Zašto ne bismo pobijedili?

Fudbaleri Krupe svoj premijerni nastup u novoj sezoni Premijer lige BiH imat će protiv Sarajeva.

U proteklom periodu Krupa je 'ušminkala' stadion i postavila novu vještačku podlogu, a izabranici Zorana Marića nadaju se da će sutra odigrati dobar meč i na kraju protiv prvaka BiH izvući pozitivan rezultat.

Problem za Krupu trenutno predstavlja jedino to što na raspolaganju neće biti Marko Golubović koji je danas zbog povrede zadnje lože napustio trening.

"Nije sporno da nam otvaranju nove sezone dolazi u goste šampion koji se odlukuje skupom i izuzetnom kvalitetnom grupom pojedinaca. Kada to kažem mislim na grupu, veću od 11, 12 igrača što je u našim okolnostima neuobičajeno. Iz te perspektive nas očekuje teška utakmica u kojoj naše šanse postoje, pod uslovom da budemo pravi, da preuzmemo odgovornost i pritisak s kojim ćemo živjeti i takmičiti se u ovom meču. Očekujem i nadam se da ćemo odigrati perfektnu utakmicu. Iako je Sarajevo favorit, ukoiko odigramo perfektno imamo šansu da ostanemo neporaženi, a zašto da i ne pobijedimo", rekao je trener krupe Zoran Marić.

Nikola Dujaković, kapiten Krupe uvjeren je da će njegov tim odigrati dobar meč.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moram da kažem da jedva čekamo meč, uželjeli smo se takmičarskih utakmica. Naš protivnik je aktuelni šampion, jedan od glavnih kandidata za titulu. Iskusna su i kvalitetna ekipa. Iako su oni veliki favoriti mi tražimo svoju šansu, dobro smo radili. Igramo na svom terenu, ako ponovimo igre iz pripremnog perioda, možemo se nadati pozitivnom rezultatu. Publika će nam svakako nedostajati, ali mislim da će u sezoni više nedostajati ekipama koje imaju mnogo više navijača", poručio je Dujaković.

Utakmica na stadionu u Krupi na Vrbasu igra se sutra s početkom u 17 časova i 30 minuta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Igranka sutra pocinje , ove papke sutra razvaliti sa 3-4 razlike , a ostali misevi ce se od straha sakriti u rupice . Cuj zasto nebi pobjedili - da mi je znati kakve derivate ovi livadici koriste , da i ja probam
11 5
007
1:0 za Krupu
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi