"Možda da prestanemo plaćati vodu, struju, igrače, trenere"

Krupa ostala bez licence

"Možda da prestanemo plaćati vodu, struju, igrače, trenere"

A. Beganović

Iako je na terenu izborio nastup u Premijer ligi, FK Krupa, neće igrati u elitnom rangu jer nije dobio licencu.

Osvajač Prve lige i Kupa Republike Srpske, FK Krupa, nije dobio licencu za ušeće u Premijer ligi, pa će tako i pored toga što je drugu godinu zaredom na zelenom terenu osigurao nastup u društvu najboljih, ponovo najvjervatnije igrati u nižem rangu.

Iako je tokom cijele sezone Krupa bila najbolji tim Prve lige Republike Srspke i na kraju dominantno stigla do naslova prvaka, ni u narednoj sezoni ovaj klub najvjerovatnije nećemo gledati u Premijer ligi.

Tako se praktično ponavlja prpšla godina kada je Krupa uspjela dobrim igrama izboriti ostanak u društvu najboljih bh. klubova, no zbog određenih problema u ovom klubu su odlučili da se takmiče u Prvoj ligi Republike Srpske.

Čini se, da su u Kanjonu Tijesno, pa i cijeloj Republici Srpskoj, još prije nekoliko mjeseci znali da će ostati bez licence, pa se vodio "pravi mali rat" za drugo mjesto kojeg se na kraju domogla Sloga iz Doboja.

Ništa novo i ništa što nije očekivano. Da li smo razočarani? Ne znam šta da vam kažem. Možda da prestanemo plaćati struju i vodu, da se više ne pravimo pametni pa plaćamo igrače, poreze, stručni štab. Možda da teren postavljen prije dvije godine, tada sa najnovijom generacijom umjetne travem, zamijenimo nekim starijim, pa da onda dobijemo licencu", za SportSport.ba su istakli iz Krupe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, i pored ove odluke i pored toga što ovaj klub mnogi fudbalski moćnici žele baciti na dno, u tome neće uspjeti. Nemaju namjeru u Krupi očajavati. Uložit će žalbu, a ukoliko ne bude usvojena, kako sami kažu, i u narednoj sezoni će osvojiti trofej u Prvoj ligi RS i ponovo se prijaviti za licenciranje.

"Uložit ćemo žalbu, ali iskreno, ne očekujemo mnogo. No, ne zamaramo se. Po okončanju sezone mi smo počeli praviti planopve za narednu. Ponovo ćemo imati mladu ekipu koja će biti najbolja u Republici Srpskoj ukoliko se ne usvoji naša žalba i ne budemo igrali u Premijer ligi", zaključili su iz Krupe.

Top Komentari

miha_123
Krupa definitivno zaslužuje da igra u Premijer Ligi zasluženo su se borili i osvojili 3 titule(kup rs,1liga rs i kup grada) trebaju igrati premijer ligu.Ajmo Krupa borite se do zadnje minute mozda i uspijete dobiti.
6 0
Kladionicar_iz_mira
Stali Borcu i Vici na žulj očigledno. Gospodar fudbala u BiH odlučuje ko će gdje igrati i ko će šta osvojiti.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi