Novo slavlje u kanjonu Tijesno: Vladimir Ilić Krupu doveo do drugog trofeja u sezoni

U finalu Kupa RS bolji od Rudar Prijedora

Novo slavlje u kanjonu Tijesno: Vladimir Ilić Krupu doveo do drugog trofeja u sezoni

A. Beganović

FK Krupa osvojio je Kup Republike Srpske. U finalu je Krupa bila bolja od Rudar Prijedora (2:0).

Nakon što su za vikend osigurali titulu prvaka Prve lige Republike Srpske i samim tim povratak u društvo najboljih bosanskohercegovačkih klubova, fudbaleri Krupe su danas osvojili Kup Republike Srpske.

Finalni meč Kupa RS odigran je u Doboju. Snage su odmjerili Krupa i Rudar Prijedor, a na kraju je rezultatom 2:0 slavio nekadašnji i budući premijerligaš iz kanjona Tijesno.

Rudar Prijedor je bolje otvorio meč. Imao je inicijativu, dok je mladi trener Krupe i sasvim sigurno najzaslužniji za sjajne rezultate ovog kluba, Vladimir Ilić, odlučio za nešto oprezniju igru.

Znao je Ilić da će njegova mlada ekipa, ukoliko izdrži početne "nalete" Rudar Prijdora imate svoje šanse za osvajanje trofeja. Imao je premijerligaš iz Prijedora nekoliko prilika, Santos i Radulović su pogađali i okvir gola, a onda u sudijskoj nadoknadi prvog dijela slijedi kazna. Emanullah Blažević krade loptu neopreznom Pavloviću i pogađa za vodstvo Krupe.

U drugom dijelu su izabranici Srđana Marjanovića svim silama pokušavali doći do izjednačenja, no Krupa je sjajno stajala na terenu i nije dozvoljavala da se ozbiljnije ugrozi njen gol. Najbolju priliku Rudar Prijedor propušta 20 minuta prije kraja kada je Knežević iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Desetak minuta kasnije premijerligaš iz Prijedora ostaje sa igračem manje, a u 92. minuti tačku na "i" u ovom meču stavlja Kristijan Benić koji sjajno pogađa sa 25 metara za konačnih 2:0.

Tako je najmlađi bosanskohercegovački trener Vladimir Ilić nakon pehara namijenjenog prvaku Prve lige RS Krupi donio i onaj namijenjen osvajaču Kupa RS i još jednom je pokazao da se radi o velikom trenerskom talentu kojeg sasvim sigurno u budućnosti možemo očekivati i na klupi nekog od većih bh. klubova.

Top Komentari

Mowzilla
Kup genocidne tvoravine, sta sad treba kalendar popuniti i kupom federacije...
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi