Mladost u velikom problemu pred današnji meč protiv Krupe

Bez pravog lijevog beka

Mladost u velikom problemu pred današnji meč protiv Krupe

Endin Čaušević

Fudbaleri Mladosti danas igraju u gostima protiv Krupe utakmicu 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Krupa i Mladost od 15 sati otvaraju odličan današnji program Premijer lige jer ćemo nakon ovog meča gledati derbije Sarajevo - Željezničar i Široki Brijeg - Zrinjski.

Mladost u Krupu na Vrbasu putuje nešto rasterećenije jer trenutno imaju šest bodova više od zone koja vodi u niži rang. S druge strane za Krupu je ovo jedno od finala u borbi za opstanak, a pobjedom više ne bi bili zadnji na tabeli.

Ekipa iz Doboja kod Kaknja našla se u problemima pred današnju utakmicu jer trener Nemanja Miljanović danas neće imati na raspolaganju "pravog" lijevog beka.

Današnju utakmicu protiv Krupe zbog žutih kartona propušta Enes Alić koji je jedan od ponajboljih igrača ovog tima, a od ranije je povrijeđen i Faruk Jusić koji je rezervna opcija na ovoj poziciji.

Očekivalo se da će lijevog beka danas igrati mladi Azur Mahmić, ali sada je jasno da od toga nema ništa jer je i on povrijeđen.

Mahmić ima problema s povredom aduktora koju je zadobio na utakmici protiv Slobode kada je bio primoran da izađe s terena u 85. minuti.

On nije cijelu sedmicu trenirao s ekipom, te je bilo jasno da neće biti spreman za današnji meč protiv Krupe. Mahmić je otputovao u Krupu na Vrbasu, ali samo kako bi bio podrška za svoje saigrače.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost je ove sezone u dosadašnje obje utakmice slavila protiv Krupe. Prvo su sredinom oktobra slavili u gostima sa 1:0, dok je sredinom marta Mladost na svom terenu istim rezultatom pobijedila Krupu.

Također, MOZZART je spremio i kvote za ovu utakmicu, a možete ih pogledati OVDJE.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Sretno Mladosti danas,nadam se da cete obezbjediti ostanak prije zadnjeg kola
5 0
Hamid
Mladost moze igrat sa devet igraca, a da ne moze bez pravog lijevog beka
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi