Krupa se ispromašivala na Grbavici i poklonila bod Željezničaru
Plavi ispustili tri boda na Grbavici

Plavi prepustili vrh tabele Sarajevu

Krupa se ispromašivala na Grbavici i poklonila bod Željezničaru

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u 7. kolu Premijer lige BiH ugostio Krupu, a na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo, 1:1.

Ofanzivno su Plavi ušli u meč. Stvarali su opasne situacije pred golom gostiju, a u sedmoj minuti su došli do vodstva. Zec je uposlio Sulejmana Krpića, a ovaj pogađa za prednost od 1:0.

Nastavili su domaći sa napadima i nakon gola, a novu šansu propuštaju u 11. minuti. Čurjurić je ubacio iz kornera, a prečku pogađa Bakrač.

Potom je Krupa preuzela kontrolu nad loptom i prva prijetnja stiže u 17. minuti. Šut Crnova iz slobodnog udarca brani Kjosevski.

Nakon ovog šuta uslijedio je period veoma dosadne utakmice. Krupa je držala loptu, ali Željo im nije dopuštao ništa pred golom.

Tek u finišu prvog dijela gosti su imali pravu šansu. Dujaković dobro šutira, lopta odlazi tik pored stative gola domaćih.

U zadnjem napadu prvog poluvremena gosti su tražili penal jer su smatrali da je Bogičević igrao rukom u kaznenom prostoru, no sudija Goran Paradžik se nije oglasio i odsvirao je kraj prvog dijela.

Ofanzivno je Željo ušao i u drugo poluvrijeme. Krenuli su Plavi po drugi gol, a dobre šanse u tim trenucima propuštaju Čurjurić i Zec, čiji udarci odlaze pored gola.

Krupa je šanse čekala iz kontri. Koljić se nakon jedne brze akcije u 59. minuti našao u šansi, ali nije uspio da zabije iz teške pozicije.

Nakon što je Željo promašio nekoliko šuteva sa distance jedna akcija Krupe u 69. minuti urodila je plodom. Milanović je napravio sjajan posao na sredini terena, prošao je dvojicu fudbalera domaćeg tima i zatim uposlio Koljića koji lagano pogađa mrežu domaćih za izjednačenje rezultata na 1:1.

Nije potom Željo imao kvalitetno rješenje u napadu, ali je zato Krupa promašila dvije šanse nakon kontri za kojim mogu žaliti. Prvo je Kjosevski strašnom odbranom u 82. minuti skinuo udarac Dujakoviću, a zatim dvije minute kasnije nakon kontre Koljić upošljava Crnova, a ovaj promašuje čist zicer.

Zatim gosti prijete preko Dujakovića, a Željo je bio potpuno bezidejan, osim Zeca koji je dva puta zaprijetio u samom finišu. Na kraju je ostalo 1:1 na Grbavici, a ovim rezultatom mogu da budu zadovoljniji domaći, jer je Krupa vrlo lako mogla do pobjede.

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Željezničar - Krupa 1:1 (Krpić 7' / Koljić 69')

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Bakrač, Zec, Krpić, Blagojević, Bogičević, Zajmović, Hajdarević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

KRUPA: Kutić, Makitan, Koljić, Dujaković, Puzigaća, Marjanović, Nikodijević, Handžić, Milanović, Maksimović, Crnov.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
KrupaN zalogaj
37 5
pitar1946
Zeljeznicar zasluzeno prepustio vrh tabele Sarajevu :D
34 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti