Krupa slavila na Tušnju

Pobjede Krupe u Tuzli

Krupa slavila na Tušnju

E. Škorić, foto: E. Dindić

U 31. kolu Premijer lige BiH Sloboda je ugostila Krupu, a duel je završen rezultatom 1:2.

Sloboda je rasterećeno dočekala današnji duel, dok je gostima iz Krupe "gorilo pod nogama" i bila im je ovo možda i jedna od posljednjih šansi da se spase ispadanja u Prvu ligu RS.

Krupa je u startu pokazala šta želi na Tušnju i već u osmoj minuti stigla do pogotka, a strijelac je bio Brtan.

Prvih pola sata puno bolja igra gostiju iz Krupe, ali je Sloboda uspjela da izjednači. Baraban je u 35. minuti vratio stvari na početak, a timu Slobodana Starčevića dodatno otežao.

Međutim, Krupa je nastavila dobro da igra, a u nastavku je došla i do pobjede. Milanović je u 59. minuti zabio za veliku pobjedu Krupe i za tračak nade.

Krupa sada ima 30 bodova, ali je ostala i bez teoretskih šansi za opstanak jer ima lošiji međusobni omjer od Zvijezde 09 koja je danas slavila protiv GOŠK-a sa 2:1 pogotkom u sudijskoj nadoknadi.

Što se Slobode tiče, ona je odavno bezbijedna, mada se u jednom trenutku čak pojavila mogućnost da crveno-crni možda napadnu i Evropu, no to je bilo samo na momente.

Sloboda - Krupa 1:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Muminović, Adžem, Husejinović, Baraban, Smajić, Ivetić, Beganović, Vidović, Ćivić, Hadžanović, Ignjatović.

Krupa: Marković, Karišik,Makitan, Modić, Dujaković, Nikodijević, Nikolić, Brtan, Milanović, Babić, Mandić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi