Kup BiH ide u ruke razigranoj družini s Koševa

Juniori Sarajeva u finalu savladali Slobodu

Kup BiH ide u ruke razigranoj družini s Koševa

E. Škorić, foto: D. Kurbegović

U Zenici na terenu Trening centra N/FSBiH odigrano je finale Kupa BiH za juniore između Sarajeva i Slobode, a bordo mladići na kraju su slavili s 2:0.

U finalu Kupa za juniore igrala se jedna utakmica i na neutralnom tereu, a na kraju je Sarajevo osvojilo trofej. Po svemu viđenom, zaslužena pobjeda bordo tima i zaslužen trofej nakon sjajnih utakmica u ovoj sezoni.

Sarajevo je od početka bilo opasnije, mada u prvih 20-ak minuta nije bilo prilika. Tek u 27. minuti Salčin je izveo slobodan udarac, ali bez opasnosti po gol Tuzlaka.

Na drugoj strani je pet minuta kasnije Hodžić šutirao, ali golman Srajeva Dizdarević je bio siguran. U 35. minuti Salčin iz slobodnjaka trese prečku Slobodinog gola, ali ostalo je 0:0 na poluvremenu.

Sarajevo je povelo u 59. minuti golom Sabljice, ali nakon velike greške golmana Slobode Mustačevića.

U 73. minuti Salčin je sjajno proigrao Jašarevića, koji pogađa prečku, a lopta se na kraju odbija do Konjalića, koji ne uspijeva da je proslijedi u mrežu. Petnaestak minuta prije kraja razigrani Salčin iz slobodnjaka pogađa za 2:0.

Brzo nakon toga Hodžić je isključen u timu Slobode i tu je već bilo jasno da će Sarajevo do trofeja Kupa.

Sjajna sezona za tim s Koševa, budući da i seniori igraju finale Kupa, a također su i na mali korak od osvajanja titule.

Sarajevo - Sloboda 2:0 (Sabljica 59, Salčin 74)

Sarajevo: Dizdarević, Mušić, Bradarić, Sabljica, Đokanović, Dervišagić, Salčin, Čičkušić, Hasanović, Imamović, Jašarević.

Sloboda: Mustačević, Devedžić, Hasanbegović, Kovčić, Kavazović, Karić, Hodžić, Nišić, Muratović, Osmić, Omerović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jadnimi
Za sigurnu titulu, najbolje je imati Slobodu za konkurenta
6 1
vanja8
Sve cestitke nasoj buducnosti...Bravo momci,tako se bori za svetu boju...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi