Krupa ubjedljivom pobjedom zaključila prvi dio priprema

Visoka pobjeda protiv Slobode iz Mrkonjić Grada

Krupa ubjedljivom pobjedom zaključila prvi dio priprema

Ekipa Krupe na najbolji način završila je prvi dio priprema. Banjalučani su danas savladali tim Slobode iz Mrkonjić Grada rezultatom 6:0 (1:0) i tako najavili dobre rezultate u nastavku prvenstva.

Domaćin je tokom svih 90 minuta bio jako raspoložen i sve vrijeme je držao kontrolu na terenu. 

Prvu priliku na susretu bilježimo u 7. minutu. Vuković je sjajno šutao iskosa sa lijeve strane, sa nekih 20-ak metara, ali je njegov šut zaustavio golman gostiju.

Nešto kasnije Milanović je presjekao napad Slobode, te uposlio Ljubenovića koji sa vrha šesnaesterca upućuje isuviše slab udarac. Bila je to izgledna šansa za Krupu.

Jedini put na meču gosti su ozbiljnije zaprijetili u 28. minutu. Malbašić je sa loptom pretrčao gotovo pola terena, nakon čega je udarcem sa 25 metara natjerao Kutića na paradu.

Uslijedili su učestali napadi domaćina, a treba istaći šanse Mazalice i Milanovića čije je šuteve sa nekoliko metara odbranio golman Šajić.

Iako je bila dominantna od samog starta, Krupa je tek u 40. minutu stigla do vodstva. Cvijanović se nakon odbijene lopte našao na pravom mjestu i rutinski savladao golmana gostiju.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Na drugi pogodak se čekalo do 63. minute, a strijelac je bio rezervista Đukarić. U tom trenutku Mrkonjičani su bili potpuno razbijeni, a to na najbolji način koristi domaćin i u razmaku od 25 minuta postiže četiri gola. Strijelci su bili Koljić, Dujaković i Stojanov dva puta za konačnih 6:0.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi