Krzyzewski: Svake večeri sam pijan

Trener košarkaške reprezentacije SAD-a izjavio

Krzyzewski: Svake večeri sam pijan

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijskim igramau Londonu igraju tako dobro da njihov selektor, Mike Krzyzevski prema pisanju pojedinih medija praktički nema posla.

Takvi naslovi su pomalo isprovocirali Krzyzewskog koji je u šali rekao:

 

"Apsolutno nemam posla. Svake večeri sam vani sa svojom porodicom, pijan kao tvor. Samo čekajte da me vidite večeras. Ustat ću ujutro u šest sati. Svi ste pozvani da izađete sa mnom. Samo ćemo valjati prokletu loptu i to je to".

 

Na putu do zlatne medalje, reprezentacija SAD-a mora da savlada samo još Španiju, a ta utakmica je repriza finala Olimpijskih igara u Pekingu od prije četiri godine. 

 

Kada se počelo govoriti o Špancima, Krzyzewski se uozbiljio.

 

"Imaju jednog od pet najboljih igrača u svijetu, Pau Gasola. Calderon im je pogađao neke ključne šuteve. Imaju najbolju rotaciju velikih igrača na turniru i dugu klupu. Sergio Llull je dinamit, opasan igrač. Oni su ekipa koja nas može pobjediti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije