Krzyzewski: Sve čestitke Rusima

Krzyzewski: Sve čestitke Rusima

Reprezentacija SAD-a je preskočila još jednu prepreku na putu prema prvom naslovu svjetskog prvaka od 1994. Rusija se dobro držala do sredine treće četvrtine, a onda je fizička nadmoć Amerikanaca došla do izražaja.

"Čestitam Coach K-ju i cijelom njegovom trenerskom timu koji je još jednom zajedno s ovom fantastičnom ekipom odradio odličan posao. Izuzetno cijenim njihov pristup i mislim da su se konačno uspjeli prilagoditi evropskom stilu igre istovremeno sačuvavši američki pristup koji ih tako izdiže iznad ostatka reprezentacija na ovome prvenstvu", rekao je nakon utakmice selektor Rusije David Blatt, te dodao kako je njegova reprezentacija dosta naučila iz ovog poraza.

"Znam da smo vodili, ali iskreno oni su cijelo vrijeme imali potpunu kontrolu. Zapamtiću ovo iskustvo, a nadam se da će i moji igrači. Susret je bio elegantan i nakon njega samo mogu poželjeti svu sreću svojim sunarodnjacima iako bi, moram naglasiti, bilo zaista slatko da smo ih danas iznenadili".

Njegov kolega na klupi SAD-a, legendarni Mike Krzyzewski, bio je veoma zadovoljan igrom i rezultatom svojih igrača. Kao i Blatt i Coach K nije propustio priliku da pohvali protivničku reprezentaciju koja je pokazala veliku snagu iako je igrala oslabljena bez Andreja Kirilenka, Viktora Khryape i JR Holdena.

"Želio bih čestitati Rusima koji su pružili zaista veliki otpor. Pod vodstvom ovog trenera reprezentacija odlično funkcionira, pa ne treba čuditi njihov sjajan ulazak u utakmicu. Međutim, u tim trenucima svojim sam momcima poručio da moraju igrati opuštenije jer susret je tek počeo", rekao je trener Amerikanaca.

Najbolji pojedinac meča Kevin Durant nije se mnogo razlikovao u izjavama od svog selektora. I krilni igrač Oklahome je pohvalio Ruse, istakao je da je utakmica bila veoma teška, te da s nestrpljenjem čeka polufinale. 

"Bila je ovo zaista teška utakmica. Svaka čast Rusima koji se punih 40 minuta nisu predali. Jedva čekam nastavak turnira."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.