KS Kosova nije ispunio uslove za prijem

FIBA odbila zahtjev

KS Kosova nije ispunio uslove za prijem

Teme:

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) nije razmatrala zahtijev Košarkaške federacije Kosova da bude primljena u tu organizaciju.

Kako je izjavio šef za odnose sa javnošću FIBA Marcos Beltra za Tanjug, Košarkaški savez Kosova nije primljen pod okrilje FIBA jer se nisu stvorili uslovi za takvo nešto.

- Centralni odbor FIBA zadovoljan je košarkaškim aktivnostima na Kosovu. Međutim, Košarkaška federacija Kosova nije nam dostavila nove činjenice, na osnovu kojih bi Centralni odbor mogao da izmijeni odluku koju je donio u aprilu ove godine razmatrajući zahtijev Kosova za prijem u FIBA, rekao je Beltra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.