Kšištof Lavrinovič na torbi nacrtao kukasti krst

Incident uoči početka Eurobasketa

Kšištof Lavrinovič na torbi nacrtao kukasti krst

Eurobasket u Sloveniji počinje danas, a jednu od uvodnih epizoda, nimalo simpatičnu, ispisao je košarkšaki reprezentativac Litvanije, koja je u grupi sa našom reprezentacijom, Kšištof Lavrinovič.

Naime, na aerodromu u Kaunasu, odakle su Litvanci poletjeli prema Sloveniji, svjedoci su primjetili kako spomenuti košarkaš na svojoj torbi ima nacrtani nešto što je identično nacističkom kukastom krstu.

Vrlo brzo je cijela priča proširila, pa je osvanula u litvanskim novinama, a nedugo potom i šire. Sam Lavrinovič se u svoje ime, i litvanskog saveza, izvinio na svemu:

"Poštujem sve nacije i sve religije, te nikoga nisam imao namjere uvrijediti. Žao mi je i ispričavam se na svemu", rekao je Lavrinovič, dok je pomalo bijesni Arvidas Sabonis, legendarni košarkaš Litvanije, a danas predsjednik tamošnjeg saveza, promrmljao:

"Niti je on znao što radi, niti mi razumijemo što je htio napraviti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti