Kuč nezaustavljiva, prate je Kapetanović, Spahić i Kršo

Lista strijelaca Premijer ženske lige BiH

Kuč nezaustavljiva, prate je Kapetanović, Spahić i Kršo

Samir Mlaćo

U Premijer ženskoj ligi naše zemlje za seniorke odigrana su četiri kola, a kako smo to i očekivali SFK 2000 Sarajevo i u ovoj sezoni gazi sve pred sobom. 

Sarajke nakon četiri kola imaju isto toliko pobjeda te pomalo nevjerovatnu gol razliku 37:0.

Korak ispod najtrofejnije ženske momčadi u našoj zemlji su nogometašice Lokomotiva iz Brčkog  koje imaju deset bodova, a tu su i Iskra te Gradina sa po sedam bodova.

Sarajke su veoma efikasne,a  u čak dvije utakmice postigle su 12 pogodaka. Zbog toga i trenutno prvi strijelac Premijer ženske lige dolazi iz njihovih redova. Radi se o Armisi Kuč, Crnogorki koja djeluje nezaustavljivo. Kuč je postigla devet pogodaka,  a iza nje su njene saigračice Selma Kapetanović sa šest te Alisa Spahić i Amela Kršo sa po četiri pogotka.

Melisa Hasanbegović, također iz redova SFK 2000 Sarajevo, postigla je tri  pogotka, dok su dva postigle Marija Damjanović (Lokomotiva Brčko), Marina Lukić (ŽNK Iskra Bugojno), Dajana Spasojević (SFK 2000 Sarajevo), Amina Mujanović ( ŽOFK Gradina), Milica Jović (ŽFK Radnik Bumerang), Merjema Medić (SFK 2000 Sarajevo) i Azra Numanović ( SFK 2000 Sarajevo).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi