"Ovo što smo doživjeli je skandalozno, a to se posebno odnosi na suđenje"
FOTO: FK Klis

Trener Klisa je bio razočaran

"Ovo što smo doživjeli je skandalozno, a to se posebno odnosi na suđenje"

H. Zilić

FK Klis je nakon historijskog rezultata u Kupu BiH i plasmana u polufinale u ligaškoj utakmici remizirao sa HNK Neum rezultatom 0:0.

Nakon meča razočarenje nije krio trener Klišana Nedim Kudra, koji je imao šta reći za suđenje.

"Ovo što smo doživjeli je skandalozno i podsjetilo nas je na prve postratne utakmice. Naročito se to odnosi na suđenje. Glavnog suca Anela Pucu poznajem više od 15 godina i sebi nije smio dozvoliti ovakvu sramotu i suđenje 80-20 u korist domaće ekipe. Ovdje ne govorim o par određenih momenata, već je bilo prisutno očigledno 'navlačenje' za domaćina od prve do posljednje minute. Da je glavni sudac napravio veliki broj propusta potvrdio je i delegat susreta", rekao je Kudra, a prenosi zvanična stranica FK Klis. Zatim je nastavio:

"Ponašanje domaćina bilo je izuzetno bezobrazno, u čemu je prednjačio fudbaler s brojem 23. Našim fudbalerima i ostalim članovima klupske delegacije uputili su niz psovki i uvreda, a ništa bolje ponašanje nisu prikazali ni okupljeni gledaoci, kojih je na tribini stadiona Meteriz (zona B Covid plana) bilo gotovo 100, iako je na snazi zabrana prisustva navijača. Čime je FK Klis ovo zaslužio? Sve rezultate postigli smo na terenu kroz fer i sportsko nadmetanje. HNK Neum poručujemo da ćemo ih ponovo ugostiti na način kako to dolikuje pravom klubu, jer ne želimo istom mjerom uzvratiti na loše domaćinstvo. Igrači FK Klis samo će imati veći motiv i sljedećeg puta pokušati postići i više od tri pogotka. Svojim fudbalerima skidam kapu, jer su, i pored navedenih okolnosti, stvorili 4-5 stopostotnih šansi koje, nažalost, nismo iskoristili. Mi idemo dalje, okrećemo se žrijebu parova polufinala Kupa i domaćoj utakmici protiv HNK Tomislav, uz nadu da nesportska ponašanja poput današnjeg u Neumu nećemo doživjeti u nekom od predstojećih gostujućih susreta."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi