Kuha se novi transfer Harisa Medunjanina?
Foto: EPA

Mogao bi napustiti MLS

Kuha se novi transfer Harisa Medunjanina?

Iz Sjedinjenih Američkih Država dolazi informacija da bi čelnici Philadelphije Union mogli na kraju sezone prodati našeg Harisa Medunjanina. 

Dugogodišnji reprezentativac BiH 'preko bare' je otišao u januaru kada je napustio Maccabi Tel Aviv i trenutno je jedan od najskupljih igrača u timu Philadelhpije Union, a sa MLS ligom bi se mogao rastati na kraju godine.

Za Harisove usluge navodno postoji interes iz njemačke 2. Bundeslige, a u slučaju eventualnog transfera, Philadelphiji Union bi se otvorio prostor za angažman novih pojačanja, prije svega u veznom redu. Osim toga, nagađa se da bi u ovoj MLS ekipi odlučili priliku pružiti mlađim igračima.

Dakako, Philadelphia Union sigurno neće pustiti Medunjanina (32) za 'siću', pogotovo nastavi li sa odličnim igrama. No ako potencijalni kupac zapne, a Medunjanin pritom stvarno želi otići, dogovor bi mogao pasti. 

Medunjaninu ugovor sa Philadelphijom Union važi do decembra 2018. godine. U ovom timu navodno na godišnjem nivou zaradi 505,009 dolara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti