Kujović pogodio za Kayseri, Fener prošao nakon penala

Novi gol Kujovića

Kujović pogodio za Kayseri, Fener prošao nakon penala

Midhat Šljivak

U susretu četvrtfinala turskog Kupa Fenerbahče je nakon penala (5:4) izbacio ekipu Kayserispora, a rezultat je nakon 120 minuta igre glasio 2:2.

Fudbaleri Kayserija su odigrali odličnu utakmicu. no na njihovu žalost propustili su veliku priliku da se plasiraju u polufinale jer su ovom susretu imali dva gola prednosti.

Poveli su gosti golom Amrabata u 43. minuti, da bi u drugoj minuti nastavaka na velikih 2:0 povećao potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Emir Kujović.

Činilo se tad kako je sve gotovo u ovom susretu, no fudbaleri Fenerbahčea su mislili drugačije. Minut nakon gola Kujovića Baroni je smanjio na 1:2, da bi produžetke istambulskom velikanu u posljednjim trenucima utakmice donio Moussa Sow.

Produžeci nisu donijeli pobjednika, pa se pristupilo izvođenju penala gdje su se bolje snašli igrači Fenerbahčea koji je na kraju slavio 5:4.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.