Kukrika napustio Borac: Nije istina da sam prekršio klupsku disciplinu, nemam šta da krijem

Sporazumni raskid saradnje

Kukrika napustio Borac: Nije istina da sam prekršio klupsku disciplinu, nemam šta da krijem

Endin Čaušević

Iskusni golman Mladen Kukrika više nije član banjalučkog Borca nakon što je sporazumno prekinuo saradnju.

Jučer je Borac potvrdio da Kukrika više nije član ovog kluba, te da su se razišli sporazumnim raskidom ugovora. Ovaj 29-godišnji golman stigao je u Borac početkom ove godine iz švedskog Prespa Birlika, ali nakon svega sedam mjeseci napustio je klub.

U razgovoru za SportSport.ba ovaj Trebinjac izjavio je da će nastaviti trenirati i čekati pravu priliku, te da mu se trenutno ne žuri nigdje kada je u pitanju novi angažman.

"Imao sam par ponuda iz Premijer lige i druge lige. Ipak, plan mi je da se vratim kući za Trebinje, treniram sa svojim matičnim klubom i čekam nešto za inostranstvo. Ne žuri mi se nigdje. Prošao sam dobre pripreme s Borcem i nastaviću da treniram i održavam formu, te čekam pravi priliku", rekao je Kukrika.

Bilo je dosta priča da je Kukrika prekršio klupsku disciplinu, te da je to razlog raskida ugovora s Borcem. No, iskusni golman je to demantovao, te je otkrio svoju stranu priče.

"To što se pričalo kako sam ja prekršio četiri pravila kluba nije bila istina. I ti komentari na društvenim mrežama također nisu istina. Svi moji profili su javni i nemam šta da krijem. Gdje god sam bio nikada nisam pisao nešto i komentarisao što bi moglo narušiti imidž kluba. U to vrijeme nisam mogao davati izjave jer sam imao aktivan ugovor s klubom", izjavio je Kukrika i dodao.

"Iskreno, nema mi zbog čega biti žao. Mislim da sam dao sve od sebe na svakoj utakmici i na svakom treningu. Nisam dobio šansu da budem u sastavu i to je to. Idemo dalje, hoću da branim i to mi je cilj i to je glavni razlog za sporazumni raskid saradnje".

Također, na kraju razgovora imao je poruku za svoje kolege golmane iz Borca, Bojana Pavlovića i Luku Damjanovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svojim kolegama Bojanu i Luki, koje gledam kao braću, i ostalim saigračima od čije strane sam bio super prihvaćen još od prvog dana želim sve najbolje kako u sportu tako i u privatnom životu", zaključio je Kukrika u razgovoru za SportSport.ba.

Ovaj 29-godišnji golman ponikao je u Leotaru iz Trebinja, a još je branio za KS Kastrioti, North Scarborou, Željezničar Banja Luka, Metalleghe, Prespa Birlik i Borac.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Corona
Kad Vranjes prebije momka na trgu klub se ne oglasi povodom toga , kapiten kao uzor mladim igracima trebali su ga davno otjerati . covjek se kupao u Bg na bazenu ?? kako si glup
1 0
GuiliDamou
Ma samo se nisi javljo nikom u klubu dva dana, a na treninge nisi dolazio, stas na treninzima nisi luuuuud... Bolje u BG na bazen malo...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi