Trener Olimpica pred prozivku

Kulović: Sve ćemo učiniti da ostanemo u ligi

Samir Mlaćo

Iako je Olimpic u veoma teškoj situaciji, novi šef stručnog štaba ovog kluba Faruk Kulović djelovao je veoma optimistično na današnjoj prozivci.

Kulović je istakao da je svjestan situacije u kojem se nalazi njegov novi klub, ali da nada svakako postoji.

"Danas smo izvršili prozivku, odazvalo se 28 igrača, a početak priprema ćemo obaviti ovdje u Vistafonu. Zbog vremenskih uvjeta nećemo moći vani, a to ćemo pokušati riješiti sa eventualnim odlaskom van Sarajeva. Što se tiče igračkog kadra, svi igrači su na raspolaganju, izuzev onih koji su opravdano odsutni", kazao je Kulović. 

Posljednje mjesto na tabeli ne daje veliku nadu navijačima ovog kluba, ali Kulović ističe da predaje nema.

"Treba biti realan i reći da su naše šanse veoma teške. Ja ću lično dati sve od sebe i trebat će nam mnogo sreće, možda više nego ičega. Mislim da Olimpic ne zaslužuje mjesto na kojem se nalazi i sve ćemo učiniti da Olimpic ostane u ligi", jasan je bio iskusni stručnjak. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno da će i igrački kadar tima sa Otoke doživjeti određene pripreme.

"Što se tiče igračkog kadra, on je dosta dobar i ne bih se složio da su igrači nekvalitetom došli do tog mjesta. Oni imaju određeni kvalitet i probat ću da taj kvalitet dignem na određeni nivo. Mi ciljano tražimo igrače koji će donijeti određeni kvalitet", istakao je šef stručnog štaba FK Olimpic Faruk Kulović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi