Kultura navijanja!

Rijetki su navijači koji "najvećem neprijatelju" aplaudiraju

Kultura navijanja! · Komentar

Adnan Beganović

Prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka između Juventusa i Reala ostat će upisana zlatnim slovima u historiji fudbala.

Ljubitelji fudbala sinoć su uživali, u pravom smislu te riječi. Duel Juventusa i Reala bio je veličanstven, a po ko zna koji put "gurnuo" je na naslovnice svih svjetskih medija jednog od najboljih igrača svih vremena Cristiana Ronalda.

Portugalski čarobnjak još jednom je pokazao zbog čega je već godinama uz Lionela Messija najbolji svjetski fudbaler, a o njegoovoj igri i golovima na sinoćnjem susretu sasvim sigurno će se još dugo pričati.

I da, nisu samo Ronaldove škarice iz 64. minute spektakularne. Valjda su ljubitelji fudbala očarani rijetko viđenim pogotkom zaboravili onaj prvi iz 3. minute. I taj pogodak zapravo pokazuje Ronaldovu moć. Na početku akcije rekli bismo nezainteresovanost, zatim trk u prostor i onda udarac vanjskim dijelom stopala u suprotni ugao Buffonovog gola. Rijetki su igrači, mogu se prebrojati na prste jedne ruke, koji će sa takvom lakoćom reagovati u ovakvim situacijama.

No, nisu samo Ronaldova remek djela stavila pečat na ovaj susret. I navijačima Juventusa pripada glavna uloga. Nakon spektakularnih Ronaldovih škarica nakon kojih je njihov klub praktično završio nastup u Ligi prvaka, njih nešto više od 40.000 ustalo je na noge te aplauzom i ovacijama pozdravilo nenadmašnog majstora.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rijetki su igrači koji to dožive, no rijetki su i navijači koji na taj način odaju počast igraču kojeg su možda sat vremena ranije "mrzili" najviše na svijetu. Isto je doživio Barcelonin Ronaldinho u Madridu. Kratko i jasno - kultura navijanja.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Bravo za tekst
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi