Peh za Šveđane: Jedan od ključnih igrača pozitivan na koronavirus
FOTO: EPA

Pred poečtak EURO-a

Peh za Šveđane: Jedan od ključnih igrača pozitivan na koronavirus

H. Zilić

Veliki peh zadesio je reprezentaciju Švedske pred start EURO-a.

Fudbaler Juventusa i jedna od najvećih zvijezda ove skandinavske reprezentacije Dejan Kuluševski pozitivan je na koronavirus.

Ovu vijest je potvrdio medicinski tim Švedske i Kuluševski će vjerovatno morati u karantin 14 dana što znači da će propustiti grupnu fazu. Postoji i mogućnost kraće karantine, a o tome će odluku donijeti medicinski tim Švedske u konsultaciji sa organizatorima EURO-a.

Šveđane je na EURO-u trebao predvoditi Zlatan Ibrahimović, međutim on se povrijedio pred kraj sezone. Iskusni napadač je povrijedio koljeno i neće moći pomoći Švedskoj na EURO-u..

Ibrahimović se lagano vraća treninzima, a puni napor treninga bi trebao demonstirati početkom jula, odnosno krajem juna.

Švedi tek sada mogu žaliti za Zlatanovom povredom i nadat se da korona neće ostaviti previše posljedica na formu Kuluševskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi