Objavljen spisak igrača Švedske za EP, bez Zlatana Ibrahimovića

Nekoliko velikih zvijezda

Objavljen spisak igrača Švedske za EP, bez Zlatana Ibrahimovića

E. Škorić

Švedska će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Španijom, Poljkom i Slovačkom.

Objavljen je danas i zvanično spisak od 26 igrača na koje će računati švedski selektor, a zbog povrede nema Zlatana Ibrahimovića.

Na spisku su neke druge zvijezde Serije A poput Juventusovog Dejana Kulusevskog ili Rominog Robina Olsena, a tu su očekivano i druge zvijezde poput Alexandera Isaka ili Emila Forsberga.

Spisak Šveđana za Euro 2020: Robin Olsen, Karl-Johann Johansson, Kristoffer Nordfeldt; Mikael Lustig, Victor Lindelof, Andreas Granqvist, Martin Olsson, Ludwig Augustinsson, Filip Helander, Emil Krafth, Pontus Jansson, Marcus Danielson; Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Marcus Berg, Emil Forsberg, Alexander Isak, Gustav Svensson, Ken Sema, Viktor Claesson, Mattias Svanberg, Kristoffer Olsson, Dejan Kulusevski, Robin Quaison, Jordan Larsson, Jens Cajuste.

Selektor Švedske Janne Andersson je kazao da ga je Zlatan kontaktirao, da mu je jako žao što zbog povrede koljena neće igrati na EP-u i da će svim srcem pratiti selekciju u svakom meču.

Šveđani 14. juna u Sevilli igraju prvi meč protiv Španije, nakon toga 18. juna protiv Slovačke u St. Petersburgu, a 23. juna će u istom gradu odmjeriti snage s Poljskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti