Kunić: Dolazak u Superligu je pravi pogodak

Mladi bh. napadač za Sportsport.ba

Kunić: Dolazak u Superligu je pravi pogodak

Nakon epizode u Rudaru iz Prijedora, Petar Kunić svoju sreću potražio je u Srbiji, tačnije u Novom Pazaru.

23-godišnji napadač uspio je preko ljeta da se nametne srbijanskom superligašu, a već na startu prvenstva upisao je i svoj debi.

"Utakmica sa Vojvodinom nam je bila otkazana, tako da sam prvu priliku u Superligi dobio u duelu sa Javorom. Igrao sam nekih 20-ak minuta, a iz kola u kolo očekujem veću minutažu", izjavio je Kunić.

"Što se tiče razlike između Premijer lige BiH i srbijanske lige, ona nije pretjerano velika, ali smatram da se ovdje za nijansu igra bolji fudbal. Zadovoljan sam uslovima i jednostavno mislim da sam napravio pravi potez dolaskom u Novi Pazar. Takođe, raduje me činjenica da je sa mnom trenutno u ekipi i Anid Travančić, momak sa kojim sam prošao sve omladinske selekcije BiH", dodao je mladi napadač. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi