Kuntić: Zrinjskom u revanšu neće biti lako, to je sigurno

Trener Zvijezde zadovoljan zbog pobjede i igre

Kuntić: Zrinjskom u revanšu neće biti lako, to je sigurno

Edmir Škorić

Da je Slobodan Milanović bio malo prisebniji u posljednjim trenucima utakmice, Zvijezda bi sasvim sigurno duboko zakoračila u polufinale Kupa. No, ovako su 3:2 pobjedom nad Zrinjskim i dalje daleko od povijesnog uspejha, ali pobjeda je svakako velika.

Imala je Zvijezda 3:1 prednost protiv Zrinjskog koji je neočekivano poveo u Gradačcu, ali je Anto Radeljić zabio za konačnih 3:2. Do kraja utakmice konstatni napadi domaćih, a u 94. minuti Džafić je bio u šansi, na kraju se Milanović našao sam pred potpuno praznim golom Plemića i promašio na veliko razočarenje svih prisutnih na stadionu Banja Ilidža. 

 

"Nisam nezadovoljan, igrali smo protiv ekipe koja je u vrhu bh. nogometa. Stvorili smo dosta šansi, vodili 3:1, išli na taj četvrti gol. Međutim, iz kornera smo primili taj drugi gol, ali nakon toga smo opet krenuli s napadima, a onda Milanović promaši nemoguše. Baš šteta...", kazao je trener Zvijezde Zoran Kuntić za SportSport.ba, dodavši:

 

"Siguran sam, ako budemo igrali ovako kao danas, da neće biti Zrinjskom lako u revanšu, to je sigurno. Ne bih nikoga posebno izdvojio u svojoj ekipi, dali su gol i Pandža i Vehabović. Savić je bio dobar, izborio je penal i realizirao ga. Mislim da su svi igrači dali svoj maksimum i ova pobjeda nije mala".

 

Zvijezda je daleko efikasnija momčad u posljednje vrijeme nego što je to ranije bilo.

 

"Svjesni smo kakve smo greške napravili tokom prijelaznog roka i tokom ljetnih priprema. Stabilozovali smo se, konačno smo ušli u pravu formu".

 

Gradačačni sada gostuju Leotaru u 13. kolu BH Telecom Premijer lige...

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

"Razmišljamo samo o utakmici koja slijedi. Dočekujemo Leotar, jednu izuzetno kvalitetnu ekipu i jasno da želimo i moramo pobijediti. Ne potcjenjujemo protivnike, ali ni natjecanja. Jednako uspješni želimo biti i u Kupu, a i u domaćem prvenstvu", za kraj će Kuntić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.